En liten utmaning - upplev nytt...

Jag som många andra hundägare förgyller våra veckor med bl.a. promenader. Vi har våra "vardagsrundor" här hemmavid som vi går "på rutin" ex. på morgonkvisten. Men förutom dessa åker vi iväg, när tillfälle ges i veckorna, för att lufta tassarna någon annanstans. Ofta åker vi då till promenadstråk som vi redan känner till, istället för åka till platser som är nya eller "mindre" besökta av oss. 

För att bryta detta och för att få uppleva nya marker samt upptäcka fler smultronställen har jag (tillsammans med en vän) kommit överrens om när vi ses för en promenad-dejt, ska vi åka till platser som vi inte tidigare har besökt under året (alt. samma plats men ett annat promenadstråk). Det blev lite som ett "nyårslöfte" när vi steg in i 2017.

Detta har sporrat mig till att upptäcka nytt. En lista har skapats i kalendern med många, i skrivande stund 36, olika platser som verkar bjuda på en vacker och rofylld natur att promenera i. En och samma plats kan dessutom erbjuda olika promenadstråk att strosa på där vi kan finna nya smultronställen. Det är platser som är allt ifrån helt okända för oss, till "kända" ställen. Promenadstråken "bockas av" när vi har utforskat dem. Listan fylls dock också på när jag får nys och tips på ställen att besöka. För att förgylla våra utflykter, packar vi ibland med en picknick och då vankas fika "i det gröna"!

I kolumnen till vänster finner ni platser som vi har besökt under vår "resa" mot att uppleva nytt och finna nya smultronställen - Enjoy!